Terugblik Nationaal V&VN Diabetescongres

V&VN Diabeteszorg

Krijg hier een korte impressie van het geheel uitverkochte Nationaal V&VN Diabetescongres van 10 maart 2023 in 1931 Congrescentrum Den Bosch. Het succesvolle congres was samengesteld door de congrescommissie bestaande uit Dominique Duijker, Jacqueline van Arkel, Heleen Vos en Ciska Verhoef. Blik terug op de sprekers, download de PowerPoints van de presentaties (scrol naar beneden) en proef de sfeer.

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten

Presentaties

What’s new? Nieuwe technieken
Internist endocrinoloog Inge van Boxelaer opent het congres met een update over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetestechnologie. Bekijk ook Diabetotech.com of luister naar de laatste podcast van DiabetesPro.

Van onbegrip naar begrip
Verpleegkundig specialist Fatima Malki gaat in op de impact van laaggeletterdheid op de gezondheid van mensen. Ook geeft ze handvaten hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen en hoe je je communicatie hierop kunt afstemmen.

Zorg voor kwetsbare ouderen met diabetes en dementie
Praktijkverpleegkundige Agaath Bruin bespreekt aandachtspunten en valkuilen in de zorg voor kwetsbare ouderen met diabetes en dementie.

Diabetes bij mensen met een verstandelijke beperking
Arts voor Verstandelijk Gehandicapten Madelon Toepoel en praktijkverpleegkundige Ina Bosma geven een presentatie over diabetes bij mensen met een verstandelijke beperking.

Onderzoek diabetes en dementie
Internist vasculair geneeskundige Thomas van Sloten praat de aanwezigen bij over de nieuwe inzichten over diabetes en dementie.

Persoonlijkheidsstoornissen en diabetes
Klinisch psycholoog André van Houwelingen gaat in op hoe hechtingsstijlen en persoonlijkheidsstoornissen invloed kunnen hebben op zelfzorg en compliance bij mensen met diabetes.

Kwetsbare mensen met diabetes mellitus in de eerste lijn
Diabetesconsulent Guusje Neijens bespreekt de behandeldoelen en knelpunten bij kwetsbare mensen met diabetes mellitus in de eerste lijn.

Het herkennen van kwetsbare ouderen
Hoe herken je kwetsbare ouderen? Specialist ouderengeneeskunde Michèle van Tiggelen legt het uit.

Impact van diabetische retinopathie
Casemanager Bonnie de Heij en ergotherapeut Martine Kruijne gaan in op de impact van diabetische retinopathie.

Hoe vereenvoudig je de therapie/zorg?
Erik Jan Verburg, internist endocrinoloog, bespreekt aan de hand van drie casussen hoe je de therapie/zorg vereenvoudigt.

Nierfalen en diabetes
Nefroloog Nienke Hommes over nierfalen, diabetes, hoge bloeddruk, kwetsbaarheid, prognoses, medicatie en over wanneer je wel of juist niet nierdialyse inzet?

Bewegen en ouderen
Geriatriefysiotherapeut Ivy van de Schilde gaat in op normale veroudering, sarcopenie en persoonsgerichte beweegadviezen voor kwetsbare ouderen.

Jongeren in beweging
Eventmanager Bas van de Goor Foundation Jasper Iking legt uit hoe de BVDGF mensen met diabetes ondersteunt bij een actieve levensstijl.

Voeding voor ouderen
Diëtist Sanne de Wit legt uit hoe je kunt anticiperen en acteren op ondervoeding bij ouderen.

Zelfmanagement versus zelfredzaamheid
Angela de Rooij, beleidsmedewerker belangenbehartiging bij DVN, gaat in op zelfmanagement versus zelfredzaamheid.

Voeding en diabetes
Renée Langenhuijsen, diëtist bij het Radboudumc, geeft een presentatie over algemene voedingsadviezen voor mensen met diabetes en persoonsgerichte voedingsadviezen die gegeven kunnen worden door een diëtist.

Vorig bericht

E-learning farmacotherapie voor voorschrijfbevoegde diabetesverpleegkundigen

Volgend bericht

‘Maak mondzorg bespreekbaar’