‘Ik stel mijn functie als voorzitter beschikbaar’

28 juli 2022

Ik kan mij voorstellen dat de leden van V&VN Diabeteszorg verrast zijn van mijn aankondiging dat ik mijn voorzittersfunctie beschikbaar stel. Ik zal het een ander uitleggen. In de zomer van 2021, net nadat ik met het bestuur had besloten me kandidaat te stellen voor een tweede termijn als voorzitter, werd ik overvallen door een burn-out. Dankzij de ondersteuning die ik mocht ontvangen van toenmalig beleidsondersteuner Anneke Bangma, heb ik mij in de rol van voorzitter goed staande weten te houden. Op mijn werk had ik meer tijd nodig. De drukte die door de coronacrisis was ontstaan, heeft veel impact op mij gehad. In 2022 ben ik zestig jaar geworden. Door deze twee feiten realiseerde ik me dat ik bezig ben met de laatste jaren van mijn werkzame carrière. Dit riep de vraag op: bewandel ik de juiste weg, doe ik dat waarvan ik gelukkig word?

Mijn toewijding voor de vereniging staat niet ter discussie. Mij inzetten voor collega’s, inspraak hebben in landelijk beleid, aan tafel zitten met partijen die invloed hebben op de zorg die ik verleen, was én is iets waar ik honderd procent in geloof en voor sta.

‘Ik besloot mijn hart te volgen en een eigen onderneming te starten’

De afgelopen 22 jaar dat ik zorg leverde in het ziekenhuis, heb ik regelmatig beperkingen ervaren. Ik miste tools om mensen echt te helpen het heft in eigen handen te nemen. Dat was iets waar ik al langer wat mee wilde. Dat heeft ertoe geleid dat ik besloten heb om mijn hart te volgen en een eigen onderneming te starten als ZZP-er. Naast het begeleiden van patiënten met leefstijladviezen, waarvoor ik nu een opleiding volg, vind ik educatie ook heel belangrijk. Hierbij sluit ik het niet uit dat ik zal samenwerken met de industrie. Naast mijn functie als diabetesverpleegkundige ben ik ook vasculair verpleegkundige en kan daarom ook op het gebied van hypercholesterolemie en hypertensie leefstijlbegeleiding en -adviezen geven. Al deze ontwikkelingen maken dat ik mijn functie als voorzitter V&VN Diabeteszorg beschikbaar moet stellen. Ik werk graag een nieuwe collega in, want het is echt een leuke functie met veel uitdagingen. Voel jij je geroepen of wil je hierover eerst wat meer weten? Stuur me gerust een mail, voorzitter.diabeteszorg@venvn.nl

En, neem ook een kijkje op mijn site ZorgVraagCentraal.nl

Henny Nouwen-Van der Straaten
Diabetes- en vasculair verpleegkundige
IJsselland Ziekenhuis, Capelle aan den IJssel

Obesitas bij kinderen

28 mrt 2024

Nieuwe datum nascholing V&VN Diabetes Farmacotherapie bekend

15 mrt 2024

Word jij ook lid van V&VN Diabeteszorg?

15 mrt 2024

Inloggen