Interactieve webpagina NDF helpt bij het stellen van de juiste diagnose bij alle subtypen van diabetes

© {je_article_foto-credit}

{je_article_foto-bijschrift}

Diversen

25 jan 2024 –

De NDF-expertgroep ‘Diabetes type anders’ lanceerde onlangs een interactieve webpagina met een systematisch overzicht van alle typen en subtypen diabetes. Elk type kan worden aangeklikt voor bondige informatie over kenmerken, diagnostiek, epidemiologie en aandachtspunten bij behandeling. De poster ‘Differentiaal Diagnose Diabetes’ is superhandig bij het stellen van de juiste diagnose.

De expertgroep, die verbonden is aan de NDF Toolkit, zet zich in voor structurele aandacht in de spreekkamer voor het herkennen van minder gangbare typen diabetes. Voorzitter dr. Mariëlle Schroijen: ‘Waar het natuurlijk echt om gaat is dat mensen met diabetes de juiste diagnose en behandeling krijgen. Het overzicht is ook als pdf beschikbaar. Eigenlijk zou ik alle collega diabeteszorgverleners willen adviseren: print er een poster van, als een permanente reminder dat diabetes meer kan zijn dan type 1 of 2. Het kan helpen om alert te zijn op wanneer je een andere diagnose zou moeten overwegen.’ 

De poster ‘Differentiaal Diagnose Diabetes’ is superhandig bij het stellen van de juiste diagnose

Campagne Diabetesfonds
Schroijen vindt het een mooi moment om de DDD-webpagina nu te publiceren, omdat het goed aansluit bij huidige campagne van het Diabetes Fonds over erfelijke diabetes met meer specifiek aandacht voor MODY, neonatale diabetes en MIDD.

Print de poster DDD uit en hang hem in je spreekkamer

DDD-webpagina en -poster zijn te vinden in de NDF Toolkit rubriek Diabetes type anders. De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Diabetes Fonds. Het doel van de NDF Toolkit is om zorgverleners te ondersteunen met praktische tools en informatie om persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming handen en voeten te geven in de spreekkamer. De toolkit omvat inmiddels 17 rubrieken, 125+ producten en 15+ nascholingen en video’s en trok in 2022 20.000+ bezoekers die 25.000+ pagina’s bekeken en 13.000 keer een product downloaden.

https://diabetesfederatie.nl/ddd-poster
Vorig bericht

Introductie Omnipod 5 verwacht eerste helft 2024 

Volgend bericht

Diabetotech lanceert expert programma