Diabetotech lanceert expert programma

© {je_article_foto-credit}

{je_article_foto-bijschrift}

Diabetestechnologie

25 jan 2024 –

Internist-endocrinoloog Inge van Boxelaer is initiatiefnemer van Diabetotech: ‘Met het nieuwe expertprogramma willen we het voor diabetesprofessionals eenvoudiger maken om de snelle ontwikkelingen in de diabetestechnologie te volgen’ 

Onlangs heeft Diabetotech een Diabetes Technologie Expert programma gelanceerd over glucosesensoren, insulinepompen, slimme insulinepennen en hybrid closed loop-systemen. Het programma is ontwikkeld voor diabetesprofessionals, is online te volgen en bestaat uit meerdere modules. Stel je wilt een aantal mensen instellen op de Omnipod 5, dan volg je de module over dit systeem en je bent helemaal klaar voor de educatie aan je patiënten. Tevens ontvang je hiervoor accreditatiepunten. Het expertprogramma is ook via een app te volgen.

Onafhankelijk en gemaakt door deskundigen
Het Diabetes Technologie Expert Programma bestaat momenteel uit negentien modules, over alle gangbare glucosesensoren, insulinepompen en (open-source) closed-loop systemen. De content is onafhankelijk en gereviewed door artsen en patiënten. De modules zijn beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Zodra je een module start, kun je jouw taal kiezen. 

Accreditatie
Een module duurt gemiddeld tussen de dertig en zestig minuten en heeft een automatische certificaatfunctie. Ze zijn geaccrediteerd voor diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Voor de eerste elf modules (over sensoren en insulinepompen) is de accreditatie goedgekeurd met 7 punten voor Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en 6 punten voor NVvPO.
De aanvraag voor accreditatiepunten van de acht modules over de closed loop-systemen zijn aangevraagd en worden binnenkort verwacht, voor circa 9 à 10 punten. Voor de negentien modules kun je dus maximaal 16 á 17 punten krijgen. Je ontvangt voor iedere module die je hebt gevolgd accreditatiepunten. Hierdoor ben je vrij te kiezen welke modules je wel en niet volgt.

50% korting op deelname

  • Toegang tot het volledige online platform kost 300 euro per jaar. 
  • DiabetesPro mag het Diabetes Technologie Expert programma aanbieden met 50% korting. Wil je hiervan gebruikmaken, meld je dan aan via deze link. Gebruik hiervoor de couponcode V&VNDIABETESZORG.
  • Wil je eerst kijken of deze manier van leren bij je past, probeer dan de modules die gratis beschikbaar zijn via het Diabetes Technologie Expert programma, free courses

Gratis E-book
Naast het expertprogramma kun je op Diabetotech.com een nieuw en volledig geactualiseerd Overzicht Diabetes Technologie 2024 voor zorgverleners downloaden.
Het E-book geeft een visueel overzicht van alle huidige en toekomstige glucosesensoren, slimme insulinepennen, insulinepompen en closed loop-systemen. Het bevat tabellen met een vergelijking van de voornaamste kenmerken. Handig om de eigenschappen van de verschillende producten met elkaar te vergelijken. Bovendien zie je ook welke producten er aankomen. 

Download het Overzicht Diabetes Technologie 2024 voor zorgverleners hier.

Vorig bericht

Interactieve webpagina NDF helpt bij het stellen van de juiste diagnose bij alle subtypen van diabetes

Volgend bericht

Een wereld vol met verschillende diabetessubtypes?!