Met dit boek lukt het wel: gezond leven volhouden

21 december 2023

Dr. Heidi Stiegelis lanceerde in juni haar boek ‘Je moet niks’. In het boek geeft ze mensen handvaten hoe ze een gezonde leefstijl op de lange termijn kunnen volhouden. Want volgens haar werken veel goede voornemens en leefstijlinterventies niet omdat mensen te veel moeten.

Stiegelis gebruikt een methode waarin mensen leren ontdekken wat ze echt belangrijk vinden en wat ze willen bereiken. Op basis daarvan gaan ze kleine stapjes zetten, waardoor ze dichter bij zichzelf komen en uiteindelijk gelukkiger en gezonder worden.

Volgens Stiegelis gaat het niet om het vergaren van kennis, maar om het leren van een vaardigheid. Heb je deze onder de knie, dan kun je je gezonde leefstijl moeiteloos volhouden. Het boek is ook een aanrader voor zorgprofessionals die hun patiënten willen begeleiden naar gezonder gedrag.

Dr. Heidi Stiegelis is psycholoog, trainer en eigenaar van ‘Puur Jezelf’. Ze trainde al meer dan duizend diëtisten en leefstijlcoaches en is grondlegger van het ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Leefstijl Netwerk.

Je moet niks | Heidi Stiegelis | Lannoo uitgever | 192 pagina’s | € 22,99 | e-book € 12,99

Voer effectieve leefstijlgesprekken met de voorbeeldvragen uit dit boek

26 okt 2023

Van slechtnieuwsgesprek tot laatste adem en rouw 

31 aug 2023

Boek om te lezen, online spreekuren om te volgen

19 jun 2023

Inloggen