Mijn Wandeluitdaging

Bewegen

25 jun 2024 –

De Bas van de Goor Foundation start met een nieuw, laagdrempelig wandelinitiatief: Mijn Wandeluitdaging. Dit is een onlineprogramma waarmee mensen met diabetes of verhoogd risico op diabetes, zelfstandig kunnen gaan wandelen. 

De laatste tien jaar deden ruim 50.000 mensen mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) van de Bas van de Goor Foundation. Zij wandelen twintig weken in groepen onder begeleiding van een professional. Alle kennis die tijdens deze wandelchallenges is opgedaan, is nu gebundeld in Mijn Wandeluitdaging. 

Met dit onlineprogramma kunnen mensen zelf aan de slag. Dit betekent dat mensen nu ook individueel kunnen meedoen aan de NDC via Mijn Wandeluitdaging. Dit is ideaal als er geen wandelgroep in de buurt is, maar ook voor mensen die graag zelfstandig wandelen. 

Het programma helpt de deelnemers om in twintig weken het wandelen op te bouwen naar 3, 5, 10 of 15 km. Met behulp van verschillende experts zijn wandelschema’s ontwikkeld, handige wandeltips verzameld en praktische oefeningen uitgewerkt om mensen te motiveren en te informeren over de gezondheidsvoordelen van wandelen.

mijnwandeluitdaging.nl | deelname kost € 49,50

Vorig bericht

Gezonde voeding in de strijd tegen overgewicht en obesitas

Volgend bericht

‘Aan niemand liet ik merken dat ik stiekem allerlei zoetigheid at’