Gezocht: diabetesverpleegkundige I 24-36 uur per week

28 maart 2024

Wat ga je doen?
Het IJsselland Ziekenhuis is op zoek naar een diabetesverpleegkundige voor 24 tot 36 uur per week. Als diabetesverpleegkundige werk je in een team met diabetesverpleegkundigen, internist-endocrinologen, nefrologen, diëtisten, een psycholoog en een podotherapeut. We dragen zorg voor een complexe patiëntengroep. Het team verleent ook intensieve begeleiding aan vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Het IJsselland Ziekenhuis heeft diverse buitenpoli’s (Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel, Rotterdam Nesselande en Rotterdam Kralingen). Je gaat zelf ook werken op verschillende locaties. Patiëntcontacten vinden zowel fysiek als digitaal plaats, afgestemd op hun behoeften.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Zelfstandig poliklinisch spreekuur draaien waarbij je patiënten ziet met de diagnose diabetes mellitus die veelal complexe problematieken hebben. Tevens fungeer je als casemanager voor jouw patiënten.
  • Zelfstandig coördineren van zorg rondom jouw patiënt.
  • Voorlichting en noodzakelijke zorg geven met oog voor doelmatig gebruik van hulpmiddelen.
  • Voorschrijven van medicatie.
  • Begeleiding van patiënten met een insulinepomp met en zonder continue glucose monitoring. 
  • Consulten houden bij patiënten in de kliniek.
  • Verzorgen van voorlichting en educatie aan zowel patiënten, hun omgeving als andere zorgcollega’s. 
  • Instructie en advies geven over glucoseregulatie, complicaties en risicofactoren en deze tevens monitoren.
  • Motivatiegesprekken voeren waarbij je leefstijladviezen geeft.
  • Vakkennis over diabetes doorlopend op pijl houden en overdragen aan collega’s binnen het IJsselland Ziekenhuis.

Wat vragen we van jou?
Je bent een BIG-geregistreerde diabetesverpleegkundige met voorschrijfbevoegdheid. Je kunt goed samenwerken en bent ook in staat om zelfstandig aan de slag te gaan. Communicatief vaardig, zorgvuldig werken, digitaal vaardig, servicegericht en out of the box denken, deze competenties heb jij allemaal! Daarnaast durf jij je mening te uiten en denk je kritisch mee. Naast de gezelligheid vind jij het niet erg om hard te werken. 

Contract en salaris
Bij het IJsselland vinden we vertrouwen heel belangrijk. Aangezien het om een vaste functie gaat willen we deze invullen met vaste gezichten. Hier hoort een vast contract bij. Wel zo fijn om zekerheid te hebben. 

Het salaris is conform de cao Ziekenhuizen en is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. De functie is ingeschaald in FWG 55 (tussen de € 3.434,- en € 4.842,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).

Interesse? 
Wat leuk! Deze vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden. Je kunt online solliciteren via deze knop ‘solliciteer direct’.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan telefonisch contact op met Shirley Klein teammanager poliklinieken, op telefoonnummer 010-258 3578.

Vragen over de procedure? Onze recruiters Rieke, Elise en Inge zijn bereikbaar via 010-258 3440.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

(Kinder-) diabetesverpleegkundige

26 okt 2023

Inloggen