‘Doe mij maar diabetes’ ook interessant voor diabetesprofessionals

© {je_article_foto-credit}

{je_article_foto-bijschrift}

Boeken en meer

25 apr 2023 –

Loes Heijmans (1983) kreeg op haar twintigste de diagnose diabetes type 1. In haar boek ‘Doe mij maar diabetes’ neemt ze de lezers mee in hoe haar onbezorgde studentenleven na haar diagnose in een keer veranderde in een leven van structuur, regelmaat, prikken, spuiten en koolhydraten tellen. Een leven waarin het wachten is op de volgende hypo, het opvangen hiervan en het weer oppakken van je dagelijkse leven.

Elf jaar later beschrijft ze hoe de overgang was van spuiten naar een insulinepomp en van vingerprikken naar de glucosesensor. Hoe het tellen van koolhydraten inmiddels een vast onderdeel van haar leven is geworden. Het leven is nog steeds niet makkelijk voor Loes, maar ze weet veel beter hoe ze kan omgaan en leven met haar diabetes. De kracht van Loes is niet opgeven maar doorgaan. Met vallen en opstaan sleept ze zichzelf door moeilijke fases en weet ze haar doelen te bereiken. In de jaren na haar diagnose maakt ze haar studie af en zet ze haar eigen bedrijf op. Het ontbreekt Loes niet aan doorzettingsvermogen en humor. Het boek geeft een duidelijk beeld van hoe het is om te leven met diabetes; met alle aspecten die hierbij komen kijken. Als lezer krijg je een kijkje in haar leven. Je leest over haar kwetsbaarheid én kracht; heel inspirerend voor andere mensen met diabetes en voor hun familie en vrienden. Ik vind dit boek ook een aanrader voor alle professionals die in de diabeteszorg werken. Het helpt je beseffen hoe het is om de diagnose diabetes type 1 te krijgen. Je leest wat voor impact dit kan hebben op het leven. Dit kan je als professional ondersteunen bij het herkennen van kwetsbaarheid bij onze patiënten en meer inzicht geven in de angsten, frustraties en gevoelens van machteloosheid, die gepaard kunnen gaan met het hebben van diabetes type 1.

Doe mij maar diabetes | Loes Heijmans | € 19,95 | e-book € 9,95 

Dit boek beschrijft het leven van Loes met diabetes type 1. Een kijkje in haar dagboek vanaf de dag van de diagnose tot tien jaar later.

Bestellen kan in de webshop van loesheijmans.nl

My diabetes diary | Loes Heijmans | € 21.95 | e-book € 9,95 

Recent bracht Loes Heijmans een Engelstalige versie van haar boek uit. Het boek bevat al eerder uitgebrachte stukken uit haar eerste twee boeken, aangevuld met nieuwe verhalen vanaf 2018.

Bestellen kan in de webshop van loesheijmans.nl

Vorig bericht

Wanneer is het tijd om insulinepomptherapie af te bouwen?

Volgend bericht

De Nationale Diabetes Challenge gaat weer van start