(Kinder-) diabetesverpleegkundige

© {je_article_foto-credit}

{je_article_foto-bijschrift}

Vacature

26 okt 2023 –

Het Kinderdiabetescentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis, polikliniek Diatime, is op zoek naar een diabetesverpleegkundige voor ons hechte team. Ben je enthousiast, servicegericht, heb je kennis van diabeteszorg of wil je deze vergaren en heb je affiniteit met het werken met de nieuwste technieken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de eenheid Kindergeneeskunde ontstaat op het Kinderdiabetescentrum een vacature voor een (Kinder-) diabetesverpleegkundige of iemand die bereid is de opleiding post-HBO Diabetesverpleegkundige te gaan volgen voor 24 tot 32 uur per week (e.e.a. is afhankelijk van de al behaalde opleiding).

Wat ga je doen?
Als diabetesverpleegkundige bestaat een belangrijk deel van je werk uit het geven van educatie en instructie aan de kinderen en hun ouders. Een ander onderdeel is coaching en motivatie omtrent de diabeteszorg. Je geeft dit zowel individueel als in groepsverband. Ook verzorg je educatie en begeleiding op scholen en tijdens huisbezoeken.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

 • Je bent in het bezit van het diploma A-verpleegkundige/HBO-V en de post-HBO opleiding voor diabetesverpleegkundige óf
 • Je hebt een kinderaantekening en je bent bereid de post-HBO opleiding te volgen.
 • Het in bezit zijn van een diploma diabetesverpleegkundige met titelregistratie en voorschrijfbevoegdheid is een pre.
 • Daarnaast ben je ook bereid als verpleegkundige bereikbaarheidsdiensten te draaien.
 • Je bent enthousiast en servicegericht

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een uitdagende functie in een innovatieve organisatie binnen een enthousiast team.
 • De functie is ingedeeld in FWG 55 (maximaal € 4.611,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week)
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Qua arbeidsvoorwaarden kun je verder rekenen op:

 • 144 vakantie uren en 57 Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) uren per jaar (o.b.v. 36 uur per week)
 • Daarnaast ontvang je nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,33%), waarbij je kan kiezen om de vakantietoeslag en/of eindejaarsuitkering maandelijks uit te laten betalen.
 • Gewoon een heel compleet en goed arbeidsvoorwaardenpakket! Je ontdekt het allemaal hier 
 • Gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz
 • Wij houden ons aan de afspraken uit de Cao Ziekenhuizen.
 • We zetten vol in op ‘verpleegkundig leiderschap’. Dat geeft jou invloed op de kwaliteit, effectiviteit en patiëntgerichtheid van de zorg én de kans om mee te beslissen over de toekomst van het vak. Lees er hier meer over. 

Hoe ziet de afdeling en het ziekenhuis eruit?
Binnen ons ziekenhuis hebben we een Kinderdiabetescentrum (Diatime) voor multidisciplinaire diabeteszorg. We hebben ruime ervaring in het begeleiden van patiënten met pomptherapie.

Het Diabetescentrum richt zich voornamelijk op de poliklinische begeleiding en behandeling (tijdens de spreekuren) van patiënten met alle vormen van diabetes mellitus. Deze spreekuren worden in multidisciplinair teamverband uitgevoerd.

De diabeteszorg buiten kantooruren wordt verzorgd in samenwerking met het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem, waarbij de diabetesverpleegkundigen bereikbaarheidsdiensten draaien.

Het Diabetescentrum is gevestigd op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht. Binnen het team werken 3 enthousiaste diabetesverpleegkundigen, 3 diëtisten en 3 kinderartsen. Samen verlenen we zorg aan patiënten met diabetes mellitus en zijn we dagelijks bezig met het verder ontwikkelen en innoveren van ons Diabetescentrum. We werken nauw samen met de afdeling interne geneeskunde, diëtisten, kinderpsychologe, pedagogisch medewerker, maatschappelijk werker en oogartsen.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis (lid van vereniging STZ) met drie locaties en een buitenpolikliniek. We bieden een interessante combinatie tussen klinische zorg van topniveau én (basis)zorg dicht bij mensen. Er werken in totaal zo’n 250 medisch specialisten, 500 vrijwilligers en 3.500 medewerkers met hoofd, hart en ziel voor onze patiënten. We zijn ook goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Gorinchem en Breda.

Wij zijn benieuwd hoe jij het zou doen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ilse Wevers, afdelingshoofd, telefoonnummer 078-6523223 of met de diabetesverpleegkundige, bereikbaar op telefoonnummer 078-6545139, keuze 2. Mailen mag ook naar diatime@asz.nl.

Hoe kun je solliciteren?
Zie je het werken op onze afdeling al helemaal zitten na het lezen van deze vacature? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via deze link (vacature staat vanaf 30 oktober online). Je kunt solliciteren tot en met 20 november.

Heb je als externe sollicitant eerder gesolliciteerd? Dan heb je waarschijnlijk een inlogaccount gekregen voor OutSite. Je kunt inloggen met je mailadres en het eerder gekregen wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je dit via OutSite opvragen. 

Als je bij het Albert Schweitzer ziekenhuis komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vorig bericht

Voer effectieve leefstijlgesprekken met de voorbeeldvragen uit dit boek

Volgend bericht

Stel, de patiënt tegenover je heeft nierschade en knikt bij alles wat je zegt

Gerelateerde artikelen